top of page
20240216_152137_edited.jpg

Wat?

IMG_8622_edited.jpg
IMG-20230228-WA0159.jpg

Voor de medewerkers van de scholen en voorzieningen van de Groep Broeders van Liefde in België organiseert de ngo Fracarita Belgium elk jaar een Zuidreis naar partners van de Broeders van Liefde in Rwanda en Oost-Congo.

 

Een Zuidreis is een heel directe manier om kennis te maken met Afrika. Want ter plaatse ga je in gesprek met jouw Afrikaanse collega's die bij deze partners werken. Ook zij staan net als jij in het onderwijs, de orthopedagogische zorg, de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg, de verslavingszorg, de sociale economie of de kinderdagopvang. Een zelfde job, maar in fundamenteel andere omstandigheden!

Je leert er ter plaatse de situatie in Afrika kennen zoals ze echt is en kan tegelijk met jouw Afrikaanse collega's in dialoog gaan over kansen en uitdagingen binnen het werk en binnen de specifieke context van het leven in het Zuiden.

 

Een Zuidreis helpt je dus in een geest van wederzijdse betrokkenheid professionele banden aan te halen en levendige persoonlijke ontmoetingen op te starten! Iedereen wint er bij!

 

Let wel: het concept rekent op de bereidheid om deze unieke reiservaring nadien om te zetten in een getuigenis en in een echte en verdiepte solidariteit zowel binnen jouw school of voorziening als daarbuiten. Aan deze reis is dus een engagement verbonden.

bottom of page