top of page
Rwanda en Oost-Congo.jpg

Rwanda & Oost-Congo

Rwanda en de Kivu (oostelijk Congo) liggen in het hart van Afrika. Vlak onder de Evenaar ligt daar in de Centraal-Afrikaanse slenk de Regio van de Grote Meren. Op relatief grote hoogte vinden we hier een afwisselend vlak, heuvelachtig en bergachtig landschap met op enkele plaatsen nog het oeroude regenwoud. We maken er kennis met verschillende volken, talen en culturen en een Belgisch koloniaal verleden.

Meer weten over de te bezoeken landen

We bezoeken partners van de Broeders van Liefde in Kigali, Gatagara, Huye, Rwamagana en Bukavu. Verder is er tijd en ruimte om kennis te maken met de bewoners, het land, de cultuur en de natuur. We bezoeken o.a. het Akagerapark, rijden door het Nyungwewoud en zitten langs de boorden van het Kivumeer. Zie interactieve kaart onderaan.

Het klimaat op onze reisbestemming is tropisch. Maar het is er nooit echt te warm. De temperatuur is er eerder droog te noemen dan vochtig. Bovendien koelt het 's avond door de grote hoogte aangenaam af (Kigali ligt op zo'n 1.500m hoogte).
 

Veiligheid:
De te bezoeken landen kennen een woelige recente geschiedenis. Maar Rwanda is ondertussen al 20 jaar een stabiel land en is voor reizigers één van de veiligste bestemmingen in Afrika.


Ook de veiligheidstoestand in de stad Bukavu (Oost-Congo) die wij bezoeken (vlak bij de Rwandese grens) is normaal.

In beide landen volgen wij de veiligheidssituatie constant op. Wij ontvangen onze informatie uit eerste hand (lokale broeders en Vlaamse broeder-missionarissen), maar ook via de ambassade in Kigali. Het is nu reeds de achttiende keer dat Fracarita Belgium de Zuidreis organiseert naar deze regio en daarbij staan de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers steeds voorop.

bottom of page